Societatea Neurologilor
Regulament
1. DISPOZIŢII GENERALE

1.1 Asociația Obștească Societatea Neurologilor din Republica Moldova, în continuare – «Asociația», este o organizație necomercială, apolitică, nonprofit, profesional – științifică, constituită benevol de fondatori în vederea realizării scopurilor necomerciale pentru care a fost constituită. Este adresată medicilor neurologi și disciplinelor conexe cu activitate clinică și științifică în domeniul neuroştiinţe (exemplu: neuropediatri, neurooftalmologi, neurofiziologi, neurochirurgi, neuroendocrinologi,otoneurologi etc.)
1.2 Denumirea completă: Asociaţia Obștească Societatea Neurologilor din Republica Moldova.
1.3 Asociaţia este creată şi își desfășoară activitatea în conformitate cu Constituția Republicii Moldova, Legea nr. 86 din 11 iunie 2020 cu privire la organizațiile necomerciale, Codul Civil al Republicii Moldova şi prezentul statut.
1.4 Asociaţia se constituie în forma juridică de organizare: «asociație obștească».
1.5 Asociaţia dobândește personalitate juridică din momentul înregistrării de stat la Agenția Servicii Publice, dispune de toate drepturile şi obligațiile care sunt atribuite de lege unor astfel de categorii de persoane juridice.
1.6 Durata de activitate a Asociației este nelimitată.
1.7 Asociaţia are scop nelucrativ.
1.8 Asociaţia poate activa în beneficiul public, al membrilor săi sau al altor persoane.
1.9 În asociație, calitatea de membru se consemnează.
1.10 Asociaţia dispune de patrimoniu distinct şi poate avea în proprietate orice bunuri, cu excepția celor interzise de lege. Bunurile transmise asociației de către fondatori (membri) sunt proprietatea ei, care este folosită exclusiv în vederea realizării scopurilor statutare. Profitul asociației obștești nu se distribuie între membri sau alte persoane.
1.11 Membrii nu-și păstrează drepturile asupra bunurilor transmise asociației în proprietate, nici asupra cotizațiilor de membru. Ei nu răspund pentru obligațiile asociației, iar aceasta nu răspunde pentru obligațiile membrilor săi.

2. PRINCIPIILE DE ACTIVITATE ALE ASOCIAŢIEI

2.1 Asociaţia se constituie benevol. Nimeni nu poate fi constrâns să fondeze asociația, să devină membru al acesteia sau să fie sancționat pentru că a fondat, pentru că este sau nu este membru al unei organizații necomerciale.
2.2 Asociaţia este liberă să își stabilească structura internă, scopurile și activitățile proprii, în condițiile legii.
2.3 Asociaţia este liberă să solicite, să primească și să folosească mijloace financiare și materiale, din țară sau de peste hotare, în vederea realizării scopurilor statutare.
2.4 Statul respectă, protejează și asigură libertatea de asociere. Statul poate interveni în activitatea asociației doar dacă aceasta constituie o măsură necesară într-o societate democratică pentru a asigura securitatea națională, siguranța publică, apărarea ordinii sau prevenirea infracțiunilor, protecția sănătății, a moralei, a drepturilor și libertăților altora.
2.5 Autoritățile publice tratează în mod egal și nu discriminează asociațiile obștești.
2.6 Asociaţia promovează în activitatea sa valorile şi interesele naţionale, civice, ale democrației şi statului de drept, parteneriatul, competiția deschisă şi respectă normele etice ale sectorului necomercial.
2.7 Asociaţia poate să își exprime opinia cu referire la programele partidelor politice și ale organizațiilor social-politice, precum și la concurenții electorali și programele acestora.
2.8 Asociaţia nu poate susține material, nici nu poate presta gratuit servicii partidelor politice și organizațiilor social-politice.
2.9 Asociaţia constituită de partidele politice și de organizațiile social-politice poate presta gratuit servicii partidelor politice și organizațiilor social-politice în scopul consolidării capacităților organizaționale ale acestora. În perioada campaniei electorale, asociația nu poate presta servicii și/sau susține material sau gratuit concurenții electorali și nu poate face agitație electorală. Asociaţia poate întreprinde acțiuni de promovare a alegerilor, organiza dezbateri între concurenții electorali și monitoriza campaniile electorale și alegerile, în condițiile stabilite de Codul electoral.
2.10 Asociaţia va evita pe parcursul activității sale apariția conflictului de interese.
2.11 Activitatea Asociației are un caracter transparent. Asociaţia face public raportul anual de activitate, care conține informații referitoare la activitățile desfășurate, valoarea mijloacelor financiare și a materialelor obținute și folosite, precum și alte informații relevante.
2.12 Asociația nu poate fi obligată să accepte noi membri, decât în condițiile prevăzute de statut.

Beneficii de membru
  • EDUCAȚIE:
    acces la evenimente științifice organizate sun egida Societății pentru creștere profesională
  • PARTICIPARE:
    dreptul de a alege și a fi ales în conducerea organizației, de a participa la activitatea desfășurată de Societate
  • COLABORARE:
    posibilitatea extinderii colaborărilor naționale și internaționale, cu posibilitatea de a accede la burse internaționale și de a obține calitatea de membru al societăților internaționale unde Societatea de Neurologie este parte
  • SUPORT METODOLOGIC:
    acces la materiale utile în practica medicală, ghiduri și alte materiale educaționale sau metodologice
Solicită înscrierea în Societatea Neurologilor din Republica Moldova
Expediați cererea pentru a deveni membru a societății
Prin apăsarea acestui buton, vă exprimați acordul la procesarea datelor personale și sunteți de acord cu politica de confidențialitate